Home Belgisch ALEX VAN – You Know

ALEX VAN – You Know

by Felix Sandon

Er was een tijd waarin artiesten moesten leuren met amateuristisch opgenomen cassettes en gestencilde ‘zines’ om toch maar gehoord te worden door een publiek. Dan is het vandaag gelukkig wat makkelijker om je muziek met de wereld te delen. Tegelijk verschijnt er zoveel dat het onmogelijk is om alles op te pikken. Zo bracht Alex Van eind vorig jaar een zonovergoten liedje uit dat You Know heet en volledig door de mazen van het net glipte: als we hem niet ontmoet hadden in een Antwerps cafeetje, hadden we zijn muziek nooit ontdekt.

En dat zou jammer zijn, want You Know is simpelweg een uitstekend in elkaar gestoken nummer. Alex studeerde songwriting en kan als een professor in de popmuziek ontleden hoe een liedje tot stand komt, maar toch klinkt dit spontaan en fris.

Soms bewandelt hij de platgetreden paden met een regel als “It’s just that look in your eyes, it just drives me crazy”, maar dan balanceert hij die weer met een mooie vondst als “Sometimes it feels so good when my tears are running free.” Laat je niet afschrikken door de hoesfoto waarop hij de zoveelste afgeborstelde jongen-met-gitaar lijkt: dit soort vakkundig gesmede liedjes willen we vaker horen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More