Home Singles A SLICE OF LIFE – Matterhorn

A SLICE OF LIFE – Matterhorn

by Nel Mertens

A Slice Of Life bracht eerder dit jaar hun album Tabula Rasa uit en daaruit belichten ze nu Matterhorn als single met een videoclip. In ons hoofd verschijnen er bergtaferelen, Milka-koeien en dirndls bij de titel, maar enkel en alleen uit vooroordelen. Want het was bij het beluisteren van het album al duidelijk dat Matterhorn één van de hits zou kunnen worden.

De donkere liefdesballade van het album, met de metaforische zin “And when the snow falls down, even August feels like winter”, of hoe de liefde plots kan smelten.

Zoals hun grote eigthiesvoorbeelden het voordeden binnen het genre, wordt ook Matterhorn door een intense baslijn gedragen, waarop de gitaar mooi inhaakt. De stem van Dirk Vreys klinkt uitdagend in de woorden die hij declameert op het stuwende postpunkritme.

“Hit me. Hit me”, als dit geen hit is!

Matterhorn is digitaal verschenen en vind je ook terug op het nieuwste album van A Slice Of Life. Tabula Rasa is digitaal, op vinyl en op cd verkrijgbaar.

(Her)lees hier ons albumreview en livereview.

Facebook Instagram /Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More