Home Singles A SHORELINE DREAM FEAT. MARK GARDENER – Everything Turns (Latenight Weeknight Records)

A SHORELINE DREAM FEAT. MARK GARDENER – Everything Turns (Latenight Weeknight Records)

by Bart Verlent

Sinds 2005 brengen Ryan Policky en Erik Jeffries straffe, dromerige shoegaze platen uit onder de naam A Shoreline Dream. Het duo haalde inspiratie bij Cocteau Twins, Porcupine Tree en Sigur Ròs. Op 19 juli verschijnt het achtste studio album Whitelined van het Amerikaans duo waarbij zanger en gitarist Mark Gardener van Ride aan drie nummers meeschreef, meezong en deels de productie verzorgde.

© A Shoreline Dream

De tekst van Everything Turns is van de hand van Gardener en is een reflectie op hoe technologie de overhand neemt en hoe meer we ‘verbonden’ zijn, hoe eenzamer we ons kunnen voelen in de echte wereld. Mark voelde onmiddellijk een connectie met de muziek waardoor het voor hem heel eenvoudig was om er een tekst bij te schrijven. Je hoort duidelijk de magie tussen muziek en tekst waardoor het lijkt alsof alles heel spontaan is ontstaan.

Het is een zweverige track waarin de elektronische soundscapes en de gitaar elkaar perfect aanvullen. Alleen de vrij zenuwachtige drums klinken soms wat irritant. Deze single maakt ons alvast zeer nieuwsgierig naar het album.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More