Home ReviewsAlbum Reviews YOU MAY LEAVE THE ISLAND – Luminescence (Eigen Beheer)

YOU MAY LEAVE THE ISLAND – Luminescence (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Een band met een donker repertoire: zo omschrijft You May Leave The Island zichzelf. Een band die verdolen rock brengt met een psychedelische kronkel. En al dat gedol maken deze winnaars van Notes 2017 ook waar met hun debuutsingle Luminescence. En zelfs nog wat meer dan wat met die woorden te vatten valt !

Dat ze fan zijn van The Doors, The Cure en Joy Division heeft zijn invloed gehad. Maar toch is de sound van hun eerste nummer uniek !

Met een eenvoudige, maar sterk staande baslijn van bassiste Nina Hollez opent het nummer, warm aangevuld met Eva Vandekerckhove aan de drums en Tanguy Guisez als leadgitarist. De diepdonkere stem van zanger – gitarist Xander laat je meedrijven, meewoelen, meestromen in verlichting.  Een stem die soms ‘bluesy’ klinkt, af en toe dramatisch theatraal over alles heen, loopt maar bovenal en altijd zwoel blijft.

De videoclip is een opeenvolging van oude televisiebeelden waarbij lichtpunten uit de wetenschap, experimenten en industrie steeds scherp afgetekend zijn in het donkere beeld. Mooi gelijklopend met de verschillende ‘texturen’ in het nummer, want dit is een nummer dat je kan voélen.

Een licht psychedelische passage in Luminescence wort opgevolgd door een meeslepend melancholischer stukje: dit is muziek ! Dit is verdriet met ballen, lef met fluwelen ogen, serieuze speelsheid en duisternis waar je opgewonden van raakt.  En donker. Bovenal is dit donker.

https://www.facebook.com/ymltiband/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More