Home ReviewsAlbum Reviews YEVGUENI – Tijd is Alles

YEVGUENI – Tijd is Alles

by Luminous Dash

Vandaag (27 oktober) ziet het zesde album Tijd Is Alles van Yevgueni het levenslicht. De opvolger van Van Hierboven is mede door producers Jo Francken en Pieterjan Maertens een subtiele, ingetogen plaat geworden met straffe actuele teksten. Het geeft een beetje weer wat de aanslagen en kersvers vaderschap met een mens kunnen doen. Verbluffend hoe Klaas Delrue en de zijnen er in slagen om deze en andere gebeurtenissen weten om te zetten in tien straffe songs.

Meestal telt een Yevgueni plaat wel enkele stevige uptempo-nummers, maar die blijven deze keer achterwege. Daar zit misschien ook wel de kracht van dit album. Door de sereniteit en subtiliteit wordt er vanaf de eerste tonen van Adem tot de laatste noot van Wat Nu Belangrijk Is een bijzondere sfeer gecreëerd.

Voor je het weet beland je in een rollercoaster die je doet beseffen waar muziek om draait, emotie en nog eens emotie. Van hoop naar wanhoop en omgekeerd, recht vanuit het hart naar het hoofd van de luisteraar. Gewoon beluisteren en genieten!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More