Home ReviewsAlbum Reviews YADAYN – Elders (Lost Tribe Sound)

YADAYN – Elders (Lost Tribe Sound)

by Björn Comhaire

In maart van het vermaledijde jaar 2020 won Gowaart Van den Bossche (Kassei, Zura Zaj) als solo-artiest Yadayn een VI.BE wedstrijd met als hoofdprijs een plaatsje op het Footprints evenement in Gent. Een prijs die helaas niet geconsumeerd kon worden. Maar laat ons vooral niet teveel treuren hierover, Yadayn deed dat ook niet (denken we toch). Sterker nog, de man releasete recent zijn nieuwe album Elders waarop hij ons meeneemt op een muzikale reis van Hier naar Ginder en nog Verder.

Yadayn doet het puur instrumentaal, vooral op gitaar, soms op piano (Ginder) en af en toe aangevuld met wat elektronica, een sample (Elders I) of field recording (Verder). Uitgepuurd en zonder veel franjes gaat hij in zijn composities op zoek naar wat verschillende culturen verbindt eerder dan wat hen van elkaar onderscheidt.

Elders voert ons mee op een verbeeldingsreis langs exotische wegen, fascinerende steden en bruisende marktplaatsen. Even gaan we, in Elders I, zelfs langs bij de familie von Trapp in Salzburg! Dus zet je oogkleppen af, trek een makkelijke broek aan en vertrek geheel klimaatneutraal op een trip naar Elders samen met Yadayn.

Gowaart nam de plaat op in Londen, schreef de meeste nummers in België en in Egypte, liet zich inspireren door muziek die hij hoorde tijdens een reis door Iran en bracht de plaat uit bij het Amerikaanse label Lost Tribe Sound. “Als dat maar goed komt”, horen we je denken maar maak je vooral geen zorgen: het is allemaal goed gekomen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More