Home ReviewsAlbum Reviews WZA – Sawado (Eigen Beheer)

WZA – Sawado (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

WZA is het muzikale alter ego van Wouter Souvereyns. De naam is geïnspireerd op RZA en GZA van Wu Tang Clan. Onder deze alias bracht Souvereyns drie ep’s uit: Wigga I, II en III. Tijdens de lockdown vorig jaar maakte de multi-instrumentalist elke dag een song, terwijl hij het hele productieproces live streamde op YouTube. Wouter speelde alle instrumenten zelf in, alleen op O.K. kreeg hij de hulp van Alano Gruarin op piano en keyboard. Hij nam het album op terwijl hij ook muziek maakte voor Warhola, Tsar B en Quintin.

© WZA

De titel Sawado staat eigenlijk voor ‘sourdough’ (zuurdesem). Een jaar of twee jaar geleden was Souvereyns nog brooddealer en deze plaat heeft hem geholpen om van de straat te blijven en te focussen op muziek. Het album is voor hem dan ook een terugblik op een donkere tijd tussen het witte poeder…

We kunnen moeilijk een etiket kleven op de muziek op deze plaat. Het is een eigenzinnige originele mix van r&b, pop, funk, alternatieve hiphop en alles wat daartussen valt en elke track heeft een zalige, moddervette groove. Wouter klinkt op deze plaat als een combinatie van Prince en Beck ten tijde van Midnite Vultures.

Momenteel is Souvereyns bezig aan een funk album met Mich Walschaerts (Kommilfoo) genaamd Danskny en werkt hij ook aan nieuwe muziek met Jaguar Jaguar, waarvan hij officieel het nieuwe bandlid is. Sawado is van een heel hoog niveau en zou wat ons betreft veel meer aandacht mogen krijgen.

Volgens ons is Sawado de meest funky, Belgische dansplaat van 2021.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More