Home ReviewsAlbum Reviews WÜK – Wük (Eigen Beheer).

WÜK – Wük (Eigen Beheer).

by Wouter De Sutter

Met een titelloos album maakt de fijnbesnaarde Gentse postrock band WÜK niets minder dan een uitstekend debuut. Een dik jaar geleden, met het einde van 2017 in zicht, kon het schuchtere viertal al overtuigen met een prima concert in muziekcentrum Kinky Star. De eerste plaat, vijf epische nummers en één niemendalletje rijk, lost de verwachtingen ruimschoots in.

Het mag dan druk zijn in postrock land, WÜK weet zich te onderscheiden van de grijze massa door zorgvuldig alle genre-clichés en platgetreden paden uit de weg te gaan. Kalmpjes aan opbouwen en de gitaren laten converseren en/of duelleren in de richting van een kolkende finale is het patroon dat gehanteerd wordt.

De wegen naar de finales zijn steevast kronkelend maar daarom niet minder interessant. Het Beatnik credo “It’s the journey, not the destination” is hier volledig van toepassing. Opener Postrock Powernap en het verrassende Only The Beachmaster Wears Thongs At Work vormen de interessantste etappes van deze instrumentale roadtrip.

Op zaterdag 16 maart wordt het album voorgesteld aan het publiek in het Gentbruggse “In De Ruimte”. Wie niet kan wachten tot de releaseshow vindt op 6 februari al vertroosting in café Woest aan de Drongense steenweg (Gent) waar het viertal zich zal wagen aan een “salon sessie”. Meanwhile: te ontdekken en aan te kopen voor de ridicule prijs van €4 via Bandcamp. Doen!

BANDCAMP

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More