Home Reviews WOLKER – Talking Minds (Mayway Records).

WOLKER – Talking Minds (Mayway Records).

by Astrid Venturuzzo

Dat Gert-Jan Loobuyck (beter gekend als singer-songwriter Wolker) getalenteerd is, wisten we al sinds de release van zijn debuutsingle Situations, zo’n jaar geleden. We hebben dan ook een tijdje in spanning moeten wachten om te zien of Wolker nog meer in zijn mars heeft. Het 25-jarige multitalent laat ons echter niet in de steek en releaset zijn nieuwe single Talking Minds bij Mayway Records.

Wolker maakt zijn muziek helemaal zelf. Hij speelde de drum, piano en gitaarpartijen zelf in. Ook in het producen van zijn tracks is hij vrij: “Veel andere bands voegen gradueel gitaar en zanglijnen aan hun melodie toe. Ik begin meteen het nummer te arrangeren. Dat komt vanzelf. Ik ben een soort knutselaar.”

Die vrijheid komt sterk naar voren in zijn nieuwste single Talking Minds. Het nummer kent een erg doordachte opbouw die uiteindelijk explodeert in een dynamische drumpartij die het lied volledig tot zijn recht doet komen. Door de overweldigende drums onderscheid Talking Minds zich van het rustigere Situations, zonder dat dit een stijlbreuk betekent of een teleurstelling vormt. Talking Minds valt het best te omschrijven als een indie-popsong met een melodieuze, catchy sound, waarbij de stem van Wolker zorgt voor de nodige ingetogenheid die deze song naar een hoger niveau tilt. Hebben we reeds gemeld dat we fan zijn van de (drum)outro?

Een ep is gepland voor najaar 2020. Noteer dat alvast in jou agenda, wij houden dit Belgisch talent met plezier in de gaten. Voor zij die niet kunnen wachten, Wolker is reeds te bewonderen deze zomer op 24 juli in Café De Loge (tijdens de Gentse Feesten).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More