Home Belgisch WILLIE DARKTROUSERS & DE SPLINTERS – Glibberburen (Babylon Doom Cult).

WILLIE DARKTROUSERS & DE SPLINTERS – Glibberburen (Babylon Doom Cult).

by Patrick Bruneel

Het cassettelabel Tartarus bracht Glibberburen eerder al uit. Het Antwerpse Babylon Doom Cult vond het album dermate schitterend, dat de plaat nu ook op 350 exemplaren op vinyl verschijnt. Ietwat gewaagd misschien voor een label dat naam aan het maken is met releases van onder meer Witch Trail, Emptiness, Bütcher en Alkerdeel.

De stijl van de band en de plaat mag dan anders zijn, het is de waanzin en lak aan conventies en genregrenzen die rechtvaardigt dat het trio Willie Darktrousers & The Splinters toch weer past op het label van Jo Versmissen.

De Jeugd Van Tegenwoordig gedrenkt in een overdosis autotune, een lunapark voor waanzinnigen, een festijn van vreemde stemmetjes die schlagers verkrachten, Michael Gira die blackmetal speelt met een stel kabouters uit het universum van Kim Duchateau, het is wat Emiel Joormann ofwel Willie Darktrousers zomaar uit zijn losse doorgesneden pols schudt of laat lopen.

Elk nummer, snelle en trage gelijk, gaan over louche figuren, de kermis, rare buren, kermisdirecteurs, draaimolens en snertmormels. De teksten zijn namelijk net zo onnozel en gestoord tegelijk als de muziek zelf. Die zwabbert alle kanten op, bij voorkeur met krakkemikkig klinkende instrumenten die allen zonder uitzondering door de vervormer worden gehaald. Of door de autotunemangel tot het iedereen de strot uit komt.

Waar die autotune in eerste instantie al snel op de zenuwen werkt, went die echter al snel en dan is dit een plaatje vol Noord-Hollandse onzin. Kermismuziekjes met een aantal hoekjes af, met titels als Glibberburen, Wipwap en Biebelebons. Het moet niet altijd serieus zijn, wel vies en fruitig.

www.babylondoomcultrecords.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More