Home ReviewsAlbum Reviews WAYWARD BOUND – The Denihilist (Eigen Beheer)

WAYWARD BOUND – The Denihilist (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Zes jaar al timmert multi-instrumentalist David Lenaerts – uiterst secuur en in zijn dooie eentje – aan de weg vanuit zijn home studio in Gent. Die bedrijvigheid leverde tot dusver de albums Public Isolation Booth (2015) en Human Instrumentality (2017) op. Twee prima platen die fors onder de spreekwoordelijke radar bleven maar die we toen graag met instemmend gebrom signaleerden. Recent vervoegde The Denihilist het rijtje.

Net als op de voorgangers gaat Lenaerts op zijn derde voor een complexe fusie van postrock en metal met flink wat progrock accenten. 100% instrumentaal, veelgelaagd maar met het nodige gevoel voor afwisseling, dramatische wendingen en exuberante climaxen. Never a dull moment. Het titelnummer en de verbluffende finale van het heftige One Step At The Time beroerden de naald van onze applausmeter het sterkst. Fine piece of work.

The Denihilist, goed voor acht rijke soundscapes in totaal, verscheen op 2 juli. Geen fysieke dragers in aantocht; de release is van geheel digitale orde. Voor beluisteren en downloaden: huize Bandcamp it is. Enjoy!

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More