Home ReviewsAlbum Reviews VÖK – Autopilot (Nettwerk music)

VÖK – Autopilot (Nettwerk music)

by Bart Verlent

De IJslandse elektronische dreampopband Vök debuteerde vorig jaar met het album Figure. Naar eigen zeggen is dit trio beïnvloed door Portishead, Air en Massive Attack. Maar die inspiratiebronnen waren in het debuut niet terug te vinden. Het was gewoon goed gemaakte elektropop die bijna in dezelfde lijn ligt als Chvrches, niks unieks dus.

Een jaar later krijgen we Autopilot te horen, de eerste single van het tweede album dat Vök later dit jaar uitbrengt. Is er iets veranderd? Niet echt. De debuutplaat is opgenomen met vier leden maar begin dit jaar verliet Ólafur Alexander de band en werd de tweede plaat dus als een trio opgenomen, maar dat valt er niet aan te horen.

De platte productie van James Earp (Little Hours, Nina Nesbitt en Shells) geeft Vök geen meerwaarde. We kunnen zelfs zeggen dat Autopilot een flauwe, slaapverwekkende single is die nog niet kan tippen aan zelfs de slechtere nummers van Chvrches.

We wensen Vök hopelijk snel een eigen geluid en meer creativiteit toe. We houden ons hart al vast voor het komende album.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More