Home ReviewsAlbum Reviews VLADIMIR PLATINE – Wait EP (Rockerill Productions)

VLADIMIR PLATINE – Wait EP (Rockerill Productions)

by Didier Becu

Wat kun je eigenlijk over techno schrijven? Toffe beeps die je naar een andere wereld voeren? Wellicht zoiets, ten minste als het om goede gaat. Vladimir Platine, kind aan huis in de Rockerill van Charleroi, is dat zeker.


De undergroundscène in het Franstalige landsgedeelte leeft volop en deze ep met daarop  drie tracks is daar alweer zo’n knap bewijs van.Naar eigen zeggen raakte Vladimir geïnspireerd door zo wat alles wat hij hoorde, hij kroop achter de piano en drums, en alles wat ook maar enigszins als instrument kon dienen werd door hem gebruikt. En zo ontstond de liefde voor de synthetische muziek.


Vladimir is natuurlijk niet de enige mens op aarde die dit doet, dat weet hij zelf ook wel, maar de drie songs hebben een onweerstaanbaar hypnotiserend effect. Je ziet zo de zwetende lijven voor je, maar even goed de melancholie van het nihilisme. Minimale beeps die samenvloeien in een dansbaar, en auditief geheel.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More