Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTISTS – Sacred Territories (CRL Studios)

VARIOUS ARTISTS – Sacred Territories (CRL Studios)

by Didier Becu

Afgelopen jaar waren ze al flink in het nieuws: de immense protesten tegen de Dakota-pijplijnen bij het Standing Rock indianenreservaat in Amerika. Er is veel onrecht aangedaan aan de oorspronkelijke bewoners die voor het behoud van een universele basisbehoefte protesteerden: schoon drinkwater.
Mede door het gebruik van buitensporig politiegeweld en agressieve acties van enkele private bewakingsbedrijven zijn er flink wat gewonden gevallen, en is het daar flink uit de klauwen gelopen. Ook de arrestaties waren te betreuren van de vele sympathisanten die dit protest steunden.
Op initiatief van enkele muzikanten, en in samenwerking met de jongens van CRL-studios is er nu een immense benefietcompilatie tot stand gekomen waarvan de gehele opbrengst aan de Standing Rock-foundation wordt geschonken.
In totaal werken er meer dan zestig verschillende bands en artiesten mee aan Sacred Territories, Allen hebben een exclusief nummer (of een remix) geschonken. De compilatie staat dus vol met tracks die nog niet eerder zijn uitgebracht en de line up is echt het neusje van de zalm.
Op Sacred Territories staat in totaal drie en een half uur muziek: een mooie mix van bekende, gerenommeerde namen en nieuw talent uit de ambient-, industrial-, IDM-, elektronica- en noisescène.
In de Engelstalige versie kun je de tracklist vinden.