Home ReviewsAlbum Reviews VARIOUS ARTIST: Cumbia Beat Vol 3, 21 Peruvian Tropical Gems (Vampi Soul).

VARIOUS ARTIST: Cumbia Beat Vol 3, 21 Peruvian Tropical Gems (Vampi Soul).

by Patrick Van Hauwaert

De zomer loopt nog helemaal niet op z’n einde, verre van. Het weer mag dan de laatste dagen wat minder zijn, de muziek kan nog veel soelaas brengen. Neem nu bijvoorbeeld de nieuwste verzamelaar van Vampi Soul: Cumbia Beat Vol 3.  Als de heren en dames van Vampi Soul iets op de markt brengen is het meestal koekenbak en ook bij deze Cumbia Beat Vol 3 krijg je spontaan de danskriebels.  

Vampi Soul brengt met deze release 21 vergeten klassiekers uit Peru onder de aandacht. Nu ja, klassiekers zijn het niet echt, het zijn min of meer over het hoofd geziene klassiekers. Vergeten en verloren gewaande singles uit de periode 1968-1980 van over gans het land, maar allemaal opgenomen in Lima. Deze periode wordt ook wel de gouden jaren van de Peruviaanse cumbia genoemd en brengt naast de vele invloeden uit verschillende streken ook nog eens een veelvoud aan buitenlandse invloeden met zich mee. Uiteraard staat de Colombiaanse Cumbia model voor deze muziek maar evengoed vind je er Amerikaanse of Britse psychedelica in terug.

Hoe dan ook, als je zin hebt in een zomerse zondag maar ons typisch Vlaamse weer wil niet meewerken, zet dan de centrale verwarming wat hoger, neem een lekkere mojito in de hand en geniet van Cumbia Beat Vol 3, 21 Peruvian Tropical Gems.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More