Home ReviewsAlbum Reviews VAGABUNDOS – Les Enfants (Eigen Beheer).

VAGABUNDOS – Les Enfants (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Indien Vagabundos je nog niet bekend in de oren klinkt raad ik ten stelligste aan om uw oren er zo snel als fysiek mogelijk bekend mee te maken. Ze hebben een traject achter de rug van een hoop uiterst dansbare reggae-skaplaatjes die uw zomer zowaar nog zomerser zullen maken.

(c): Vagabundos/Facebook

Hun laatste single Les Enfants is hier geen uitzondering op en bevestigt nogmaals wat ze al jaren goed deden. Een goed samengewoven combinatie van poppende gitaargeluiden en prominente bas worden aangevuld met smeuïge sax, een schurende stem en een drum die exact weet wanneer die mag opvallen. Men krijgt spontaan zin om de tenen in het strandse zand te wurmen.

Hoewel het nummer je doet vermoeden dat chille reggae je zal ontspannen gedurende de zes en halve minuut, heeft het nummer nog net iets meer in petto. Vagabundos is een groep vol energie die ze niet kunnen (of willen) bedwingen. Ze verrassen hiermee de luisteraar tot tweemaal toe door in een vingerknip het tempo een tandje hoger te steken en een drummer die je haast dwingt om de benen uit te zwaaien. Alors on danse.

Deze zes speelse vagebonden zijn ten vroegste te bezichtigen 10 juli op Festive series: ska in Brussel.

Tekst: Bjorge Meulemeester

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More