Home ReviewsAlbum Reviews TUFF GUAC – Green And Handsome (Belly Button Records).

TUFF GUAC – Green And Handsome (Belly Button Records).

by Luminous Dash

Allah-Las, The Beatles, welke invloeden het ook zijn, één ding is zeker Rafael Valles Hilario heeft een creatief brein. Dit is te horen op de debuutplaat Green And Handsome. Rafael heeft namelijk alle instrumenten zelf opgenomen in zijn 8-track tape studio. Live wordt hij geflankeerd door leden van Mogo en King Dick.

Mr Hidden is de openingstrack en ze is doordrenkt van een gitaarsolo die de sixties alle eer aandoet. De mystieke vocals geven de song een crunchy vibe. Een waar genot voor de oren. Ook Love Is Al You Need is een song die echt wel lekker blijft hangen, catchy energiek en doet meteen verlangen naar meer.

We hebben hier dan ook te maken met een groep die wel één van de verrassingen van 2020 zouden kunnen worden. Green And Handsome is een plaat waar we naar uitkeken en deze lost alle verwachtingen in.

(c) Wouter De Sutter

My Body straalt klasse uit, en zal live zeker een floorfiller zijn. En wat gezegd van My Kind Of Elevator Music een song die alles bundelt in één minuut en 21 seconden. En zo gaat het maar door: sensuele gitaarsolo’s, flirtende vocals. Twaalf nummers die ons een zalige trip bezorgen doorheen de muziekgeschiedenis.

Cowboy garage pop? Hmm, wij houden er wel van.

Deze plaat zal heel wat harten en voeten veroveren. Wat jammer dat we nog geen eindejaarslijstje kunnen invullen. Green And Handsome komt er zeker in. Guacamole maken wordt een klein kunstje bij het horen van deze plaat.

Tuff Guac is live te bewonderen op 27 februari in Vol Pension in Gent.

Pieter Walcarius

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More