Home ReviewsAlbum Reviews THISQUIETARMY x AWAY – The Singularity – Phase I (P572)

THISQUIETARMY x AWAY – The Singularity – Phase I (P572)

by Patsker Omaer Beguin

Eric Quach bombardeert ons ieder jaar met meerdere releases onder de alias Thisquietarmy. Tussen de niet bij te houden stroom van op gitaar gebaseerde soundscapes en experimentele muziek, zitten heel wat interessante samenwerkingen met artiesten zoals Aidan Baker, Yellow6 en Year Of No Light. Quach is ook actief met drummer Aidan Girt (Godspeed You! Black Emperor) als het duo Some Became Hollow Tubes. Hij bracht al werk uit met onze landgenoten Dirk Serries en drummer Tom Malmendier.

Deze keer slaat Quach de handen in elkaar met landgenoot Michel ‘Away’ Langevin die bekent staat als medeoprichter en drummer van de Canadese progressieve metalband Voivod. Twee extreme werelden, vol ideeën, versmelten zich tot een doolhof van sci-fi dronemetal waarbij heel wat geëxperimenteerd wordt. Het typische gitaargeluid van Thisquietarmy is aanwezig maar dweept zowel met zachte als schurende gitaarsignalen, drones en postrock. Away laat op The Singularity- Phase I uitmuntend drumwerk horen waarbij er regelmatig een tandje extra bij wordt gestoken. De heren laten ruimte voor rustigere delen die toch een  luguber en futuristisch randje hebben. Quach en Away namen in het geheim heel wat materiaal op, met het oog op nog releases in de toekomst. De chemie die tussen de twee Canadezen ontstaat, zorgt voor creatieve en krachtige uitbarstingen van zalige sonische droomlandschappen en krauwend metaal die beelden van een imaginaire toekomst oproepen.

Quach laat zich op The Singularity- Phase I van een meer experimentele kant horen en we kunnen dit alleen maar toejuichen. We zijn met dit werkje alvast meer dan aan onze trekken gekomen en kijken al uit naar het vervolg op deze uitstekende uitgave die ook op vinyl verkrijgbaar is.

https://thisquietarmyxaway.bandcamp.com/album/the-singularity-phase-i

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More