Home ReviewsAlbum Reviews THISQUIETARMY – The Body And The Earth (Consouling Sounds).

THISQUIETARMY – The Body And The Earth (Consouling Sounds).

by Luminous Dash

Consouling Sounds, uw trouwe leverancier voor trieste imponerende muziekjes is er deze keer meteentje van Thisquietarmy. En neen, de spatiebalk van het keyboard is niet aan vervanging toe, zo dien je de naam van dit project van Eric Quach te schrijven.

In een vorig leven was hij actief als gitarist van de shoegazeband Destroyalldreamers, maar nadien bracht de man om de haverklap een release uit. Meer dan 30 albums op 20 verschillende labels, een luiaard kan je de Canadees alleszins niet noemen.

Op zijn nieuwe release op het Gentse label staan vier songs waar de muzikant zich volop kan uitleven met zijn effectpedalen en loopstations. Een genre gaan we er niet op kleven, wel gaat het over gitaren die je met hun soundscape in een trance brengen waar je niet uit wil. Bloedstollend mooi, maar tegelijk macaber angstaanjagend.

Opener Cometh begint duister. Niet dat we anders hadden verwacht. Een afwachtende houding om kort daarna met de donkere gitaren in huis te vallen die de luisteraar meeslepen naar een desolaat oord vol
verderf en hoop. Je hebt het al eerder gehoord? Denken we wel, maar het is net als dat verwend kind dat staat te poppelen voor een volgende rit met de kermisattractie. Je bent het gewend, maar je krijgt er nooit genoeg van. Muziek waarbij oordoppen geen luxe zijn en je zo’n uppercut bezorgen dat de slag ervan uren nadien blijft nazinderen.

Maar Eric Quach wil afwisseling. Vrolijk word het nooit, wel merken we in het rustige Sixth Mass allerlei vreemde, mystieke geluiden op die je het gevoel geven dat je ronddwaalt in een donkere gang vol gevaren. Het jazzsfeertje maakt er het muzikale orgasme alleen maar completer door.

Soms zegt een titel alles over wat je mag verwachten: Seismic Waves. Zeg zelf… Met Algal Bloom wordt de rust enigszins hersteld.

The Body And Earth van Thisquietarmy is wederom zo’n Consouling-release waar je in feite niet veel hoeft aan toe te voegen. Bijna perfect dus, of het gezond is voor de geest laten we in het midden.

Consouling Sounds

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More