Home ReviewsAlbum Reviews THIS CAN HURT – Worlds Apart (Lacienda Records).

THIS CAN HURT – Worlds Apart (Lacienda Records).

by Nel Mertens

Na hun eerste cd When Nothing Matters vorig jaar is This Can Hurt ondertussen bijna aan hun tweede toe! Uitkijken naar…, want deze Waarschootse mannen wisten ons al eerder enorm te charmeren met beklijvende, ruige rocksongs die blijven nazinderen.

We weten het,  we vergeleken hen al eerder met enkele van deze bands, maar This Can Hurt lijkt een nakomeling te zijn uit een hevig passionele vrijpartij tussen Massive Attack en Nine Inch Nails, die uitliep in een triootje met Type O Negative. En dat maakt hen natuurlijk zeer aantrekkelijk als band.

Om de goesting aan te wakkeren brachten ze vorige maand, net na de verkiezingen, een eerste single voor hun aankomende album uit: The Fall of Mark E Smith. Als eerbetoon aan de overleden zanger maar tegelijk ook als protest tegen corrupte wereldleiders en het eeuwige winstbejag van de industriële magnaten. Een nummer waarin je duidelijk weerstand en rebellie voelt in de ruwklinkende teksten, snijdende gitaren en strakke drums.

In avant-première krijgen we (en jullie dus ook!) de tweede single Worlds Apart te horen, waarmee This Can Hurt wilt verder bouwen op waar hun debuut When Nothing Matters stopte.  Een prachtig nummer waarbij de zang op zijn minst even sterk klinkt als die van Trent Reznor en het hele plaatje als een emotionele bom binnenkomt. Melancholisch, maar toch toegankelijk voor een groot publiek.

Het geluid van This Can Hurt is bijzonder, aangezien experimenteren in de studio (dat als een laboratorium beschreven wordt) zeker niet geschuwd wordt. Het levert heel diverse nummers op, altijd met een donker kantje. Het nieuwe album zal ergens begin 2019 verschijnen en wij zitten hier alvast ongeduldig op te wachten!

Website / Facebook /  Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More