Home ReviewsAlbum Reviews THEO DESLO – Lonesome.

THEO DESLO – Lonesome.

by Felix Sandon

Uit een klein dorpje ergens te lande waar weinig gebeurt, komt Théo Deslo, een jongen met een hese fluisterstem en een piano. Drie jaar geleden nam hij in zijn eentje een plaat op, die hij nu pas op de wereld durft los te laten. Wie ernaar luistert, vraagt zich af waarom hij in godsnaam zolang gewacht heeft.

Lonesome is immers de ideale soundtrack voor een nachtwandeling. De plaat neemt een beetje een valse start met Out, een collage van weergalmende pianotoetsen en schimmige achtergrondgeluiden, maar daarna nemen prachtige melodieën ons op sleeptouw door verlaten straten. Het asfalt ligt bezaaid met plassen die een zoveelste regenbui achterliet en de herfstwind giert door de steegjes, maar altijd zijn er Théo’s stem en zijn sfeervolle arrangementen die ons veilig weer thuisbrengen, in the wee small hours of the night. Of is het intussen al ochtend?

In Disguise komt dat mengsel het best tot zijn recht. De melancholie druipt van de toetsen en kringelt door Theo’s stemgeluid. Het nummer neemt zijn tijd om op gang te komen, maar bouwt dan op naar een refrein dat prachtig openklapt. Utopia heeft dan weer een buitengewoon intrigerende videoclip, geregisseerd door Gonçalo Ferreira in Moldavië. Het walsritme past perfect bij de montage van nostalgisch aandoende beelden en flarden die enkel uit een droom kunnen komen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More