Home Belgisch THE WOLF BANES – Now Listen Honey! (SMASH – 1986)

THE WOLF BANES – Now Listen Honey! (SMASH – 1986)

by Filip Verbeeck

De allereerste release van The Wolf Banes! De bezetting op deze plaat is Wim De Ridder op zang en gitaar, Wim Arras op drums, Dirk Schuermans op lead gitaar en Bruno Melon op basgitaar.

Opener (Shit I Love) Barbara Carrera is een regelrechte cultclassic. Geschreven door Wim, samen met Werner Van Asch. Het is een stevig uptempo nummer, recht voor de raap, dat live nog altijd luidkeels wordt meegebruld.

Tits For Breakfast sluit de A-kant af. Veel rustiger dan Barbara Carrera maar niet noodzakelijk minder goed. Zeer knap gezongen en met een goede tekst!

Dan draaien we het plaatje om en komen we aan Kisses. Een poppy nummertje dat heel herkenbaar klinkt.

De laatste song van deze ep is When She Cries. Het opent zeer knap met alleen stem en gitaar.  Het evolueert dan gestaag naar de sound waarvan we The Wolf Banes kennen. Stiekem is dit nog altijd 1 van onze favorieten.

Knap debuut van een legendarische band die nog altijd muziek maakt. Heel veel muziek zelfs. Wanneer krijgen ze hun eigen Belpop aflevering, een MIA award, een Grammy? Maakt niet uit wat ze krijgen, deze band verdient het! Wij willen volgend jaar The Wolf Banes op het Songfestival zien!!!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More