Home ReviewsAlbum Reviews THE SPECTORS – Ooh Ooh Aah (Caroline/Noisesome Recordings).

THE SPECTORS – Ooh Ooh Aah (Caroline/Noisesome Recordings).

by Didier Becu

Marieke Hutsebaut kan gerust zeggen dat haar jonge carrière tamelijk woelig was. Misschien stond het allemaal in de sterren geschreven, want wie het talent heeft om songs als Nico of Light Stays Close te schrijven wordt nu eenmaal door iedereen benadert, en met een immense druk op je schouders vallen er wel eens verkeerde beslissingen.

Iedereen weet wat gebeurde, ondanks een geniaal debuut of de aandacht die er was van gewezen Editors-gitarist Chris Urbanowicz bezweek na een tijdje de originele line-up van The Spectors.

Alleen Marieke bleef over. De Blankenbergse muzikante die The Spectors als haar dubbele ik ziet bleef niet bij de pakken zitten, ze herbronde zich ook al kost dat heel wat inspanningen, zocht een nieuwe line-up en liet zich omringen door nieuwe mensen. Het is net geen melig wellness-verhaal, maar toch lijkt met Ooh Aah Aah The Spectors herboren te zijn. En misschien stond dit ook in diezelfde sterren: Ooh Aah Aah laat je een Spectors met meer ballen horen dat sterker dan ooit te voren klinkt.

Marieke steekt het niet onder stoelen of banken, het schrijven van de perfecte indiepopsong is voor haar een levensdoel op zich. In deze queste grasduint ze samen met de gitarist Ruben Peeters en Filip Hendrickx en drummer Davy Vanden Broecke in het beste van de Amerikaanse en Britse indiescène. Niet weinig overgoten met een 60’s-gevoel.

Wie denkt dat alleen The Jesus & Mary Chain ermee weg kunnen om een huidige Beach Boys-sound uit te vinden heeft The Spectors nog niet gehoord. Be My Baby bijvoorbeeld. Poppy, maar tegelijkertijd vuil, net als afsluiter Labyrinth Of Faces. Voor dat laatste zit Michael Badger daar wel voor iets tussen, want de man die faam geniet voor zijn werk met King Gizzard & the Lizard Wizard was de mixer van dienst.

Ooh Ooh Aah is ook een plaat vol tegenstellingen. Daarom niet meteen qua genre, The Spectors zijn The Spectors, maar zo is Sink pure ontroering terwijl opener Borderline (inclusief de ooh ooh aah) of Dorothy de perfect tunes zijn om je matras kapot te springen.

Niet dat Soul met zijn grappige tekst zal meegebruld worden door uitbundige tienermeisjes, maar deze song heeft wel alles in zich om te kunnen spreken van een perfecte popsong. We zegden het al, hitjes schrijven zit in haar vingers.

Omdat cadeautjes krijgen fijn is, worden we op het einde nog eens verwend met het fijne Clyde & Bonnie dat voorheen alleen op YouTube beschikbaar was. Laat het ons gewoon zo zeggen : de nieuwe Spectors is ooh aah aah…

Facebook
Website

Je kan The Spectors zien:

29 maart Leuven, Cafe Commerce
31 maart Kortrijk, Den Trap
16 april Leuven, Het Depot9 mei Sint-Niklaas, De Casino (met The Sheila Divine)
12 mei Hasselt, Muziekodroom (met The Sheila Divine)
16 mei Gent, Afsnis
17 mei Antwerpen, Trix
25 mei Aarschot, De Klinker

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More