Home ReviewsAlbum Reviews THE RG’S – The Cricket Sound (Eigen Beheer).

THE RG’S – The Cricket Sound (Eigen Beheer).

by Patsker Omaer Beguin

The Cricked Sound is het tweede album van The RG’s. Deze Belgische rockband uit het Kortrijkse, versterkte zich met een bassist om hun muziek wat extra slagkracht te geven. The Cricked sound werd opgenomen in The Number Nine Studios met Brent Vanneste (Steak Number Eight) als producer. Het album kreeg een harder en origineler geluid dan het debuut.

The RG’s slagen er in om zich met deze plaat in de kijker te zetten. Hun sleazy gitaargeluid neemt ons mee naar donkere kroegen waar de whiskyfles altijd op tafel staat. Door het intensief samenwerken en zoeken naar de juiste sound kwamen er heel wat invloeden in hun spel terecht. Er zit heel wat noise en stoner in de songs verwerkt.

De nieuwe bassist (Jens Vanhee) laat meteen zijn talent horen op het eerste nummer Bored Ass Tony. Een lekkere bas intro zet de song op gang. De gitaar akkoorden rocken zoals het hoort, eigenzinnig en energiek. De zang van Wouter Vandaele (ook gitaar) zorgt met zijn timbre voor heel wat gevoel en melodie. Stijn Decoene (drums) timmert alles mooi en strak dicht.

The RG’s houdt zich niet vast aan eenzelfde stijl en manier van spelen. The Cricked Sound  bevat heel wat verandering in tempo en klanken. Hier en daar wat indie, zelfs southern rock invloeden zijn te horen op deze sterke release. Keep Your Secrets gaat de psychedelische richting uit met wat meer vervormde gitaarklanken. De plaat eindigt met Smack Your Neighbour, een dijk van een rocksong die door de melodieuze gitaar en gebruik van keyboards heel atmosferisch overkomt.

De muzikanten van The RG’s zorgden met The Cricked Sound voor een voortreffelijk album met veel variatie en toewijding. De mix was in handen vanReinhard Vanbergen (Das Pop). De cd/lp is te verkrijgen op hun website, bij de lokale platenboer of via Jezus Factory Records.

https://thergs.be/
https://www.facebook.com/thergs/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More