Home ReviewsAlbum Reviews THE KOKOMO KINGS – A Drive By Love Affair  (Rhythm Bomb Records)

THE KOKOMO KINGS – A Drive By Love Affair  (Rhythm Bomb Records)

by Patrick Van Hauwaert

Ze komen uit Göteborg, en zijn zowat het meest groovy ensemble dat we kennen uit deze streken. Hun platen komen zelden tot bij ons en dat is uiteindelijk jammer. Of deze bespreking er veel zal toe bijdragen weet ik niet maar we kunnen alleen maar hopen dat de band voor één keer niet alleen in jukebox van de typische blues clubs en juke-joints terecht komt.

The Kokomo Kings zijn niet aan hun proefstuk toe met deze A Drive-By Love Affair. Net zoals bij de voorgaande platen, houden ze van de typische rauwe klank van de eerste bluespioniers aangevuld met een goede stevige boogie beat. Stilzitten is geen optie met deze mannen want het ene nummer swingt na het andere je speakers uit. Schot in de roos op deze plaat is Buckle Up dat naast veel twang en stevige beat, zich ook graag laat meezingen. 

Op Shaking Up a Storm gaat het tempo iets naar beneden maar niet getreurd want het blijft uiterst moeilijk om stil te zitten. Omdat een referentie erbij halen dikwijls eenvoudiger is, halen we er graag the Seatsniffers bij. Hoewel het niet 100% dezelfde stijl is, is de vergelijking wel vlug gemaakt.

Met nummers als Gotta Get It Off the Hook en A Million Stars gaat het feestje netjes verder. Een feestje dat explodeert met de titel track A Drive-By Love Affair en slechts een einde vindt met Drinking Fire and Eating Ash, het slotnummer van de plaat.

Een plaat die we graag omschrijven als een typische Radio 2 plaat die bol staat van de nummers die graag de FM en digitale band willen vullen. En straks hopelijk ook een van jullie huiskamers, want dat is uiteraard de bedoeling.

Mr. Blue Boogie

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More