Home ReviewsAlbum Reviews THE GLUCKS – Youth On Stuff (Suckmygoo Records/ Monstrophonic Records)

THE GLUCKS – Youth On Stuff (Suckmygoo Records/ Monstrophonic Records)

by Didier Becu

Als we je zeggen dat The Glücks reeds het podium deelden met gasten als Jon Spencer Blues Explosion, The Fuzztones en Crystal Antlers, weet je ook wat je mag verwachten: rock ’n roll met de grote R! En dan nog wel uit Oostende, jawel!

Na twee ep’s en een recente single laten Tina en Alek een volledige langspeler op de wereld los. En ja hoor, dit is garagerock met zeer veel punk, opwinding, (wellicht) veel seks en massa’s energie.

Net zoals bij de grote voorbeelden klinkt hun garagerock vuil en hoor je vette riffs. Niks klinkt perfect op deze langspeler, er is zelfs ruis op de achtergrond, en dat is nou net wat The Glücks zo goed maakt.

Zijn The Glücks origineel? Natuurlijk, zijn ze dat niet (dat zou oneerlijk zijn tegenover al die andere grootheden uit de rock ’n roll-geschiedenis), maar ze doen het met zo veel stijl dat de grote mijnheren zonder twijfel hun goedkeurende duim voor Youth on Stuff  zullen geven.

Op dit debuut hoor je het langs alle kanten alles rammelen, dit is rock ’n roll dat pijn doet aan de oren en Iggy Pop een erectie bezorgt. Rock ’n roll uit het hart, en soms is dat gewoon meer dan voldoende!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More