Home ReviewsAlbum Reviews SYLVIE KREUSCH – Bada Ding! Bada Boom!.

SYLVIE KREUSCH – Bada Ding! Bada Boom!.

by Didier Becu

Ook al staat ze bijna twee jaar solo op het podium en kennen de die-hard fans ondertussen reeds de songs uit het hoofd, heeft Sylvie Kreusch nu pas haar eerste ep uit. Om maar meteen de woorden te gebruiken die op onze lippen liggen: die is ronduit fantastisch.

Solo is altijd een grote stap. Zeker voor de Antwerpse. Een carrière die begon op de catwalk en snel een zijsprong vond in de muziek. Om te beginnen met Soldier’s Heart (de beste popgroep die dit land ooit heeft gekend) en natuurlijk ook aan de zijde van haar toenmalige vriend Maarten Devoldere bij Warhaus. Deze samenwerking leverde Kreusch niet alleen de nodige bekendheid op, maar ook de nickname van de Vlaamse Jane Birkin. Een vergelijking die zit, want net als de muze van Gainsbourg, heeft ook Sylvie dat ondeugende lolita-stemmetje. Maar het is niet alleen de stem die telt. Ook de songs zijn belangrijk en die staan er als een huis op deze ep. Het zijn er amper vijf, maar het goede nieuws is dat het stuk voor stuk gems zijn om de vingers bij af te likken.

Een carrière die wel eens zeer vlug een internationale wending zou kunnen nemen, maar Kreusch kiest niet het platgetreden pad van popkoninginnen als Kylie Minogue, maar kiest resoluut voor een eigen weg die haar muziek niet alleen uniek maakt, maar op de kop toe briljant is.

Pop met een hoek af, iets wat zich al liet gelden met VRWRK en nog meer met MDCIII op het zwoele Running Blaze. Kreusch houdt van ritmes, en vooral van exotische percussies en die vond ze perfect bij de klasbakken Falk Schrauwen en Simon Segers. Live een bom, en die lijn wordt ook doorgetrokken op deze ep.

Uiteraard ken je de twee singles Seedy Tricks en Please To Devon, maar na een paar luisterbeurten (als die al nodig zijn) vertalen ook de andere drie zich als verslavende oorwurmen pur sang. Het ronduit prachtige Belle heeft een hoog Charlotte Gainsbourg-gehalte, terwijl ze met de hyperswingende Flaunt It, Try It! en Come Around kan wedijveren met de grootste internationale sterren. Na een ep wordt de honger op een volwaardige lp er alleen maar groter op, feit is dat Sylvie Kreusch met deze vijf songs alleen maar bevestigde wat we al jaren dachten: she’s got it, en hoe!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More