Home ReviewsAlbum Reviews STRANGEWAYS – Demo (Eigen Beheer)

STRANGEWAYS – Demo (Eigen Beheer)

by Koen Caemaert

De bandnaam van dit trio (zang/bas, gitaar en drums) doet een knipoog richting Morrissey vermoeden, en deze brave tweevoeter indachtig horen we in opener Tea, Frustrations & Suicide af en toe flarden vanwege dezelfde zweverigheid in de stem. Verdere vergelijkingen met Mozzer hoeven echter niet gemaakt te worden. Wel doen de vocalen me in dit nummer meteen aan Gene denken (een indieband uit Londen, 1993-2004), waarbij er soms wordt gebalanceerd op de dunne lijn van toonvastheid, maar de overtocht verloopt succesvol en brengt op die manier een aardige eigenheid in de song.

Het punkidee van de band uit zich in de tweede track Greece On Ebay, waarin het huidige nationalistische protectionisme van huichelend Europa op de korrel wordt genomen. Ook qua sound worden we in de punkrockhoek geduwd. En dat gevoel blijft tijdens de gehele beluistering hangen. Zo ook in Cardboard Boxes dat me een hele dag in mijn memorie heeft laten graven naar welke band de zinsnede I can’t sleep no more me doet mijmeren, om dan uiteindelijk bij de culthit van Red Zebra uit te komen.

Untitled II is een leuk instrumentaal tussendoortje dat een voorliefde voor de indierock van bands als Dinousaur Jr. verraadt. Afsluiter Macau dat op een strakke drum drijft, bevestigt deze worp: een deftig eerste ei dat verder mag uitgebroed worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More