Home ReviewsAlbum Reviews STRANGEBIRD~SOUNDS – Lavender River (Audiobulb Records)

STRANGEBIRD~SOUNDS – Lavender River (Audiobulb Records)

by Patsker Omaer Beguin

Er zijn zo van die bezoekers uit onze Belgische elektronische regio’s die onmiddellijk de aandacht naar zich toe trekken met een zowel een comfortabele als tintelende luisterreis. Antwerpenaar Gregory Geerts is de geluidskunstenaar achter Strangebird~Sounds. Hij houdt zich sinds jeugdige leeftijd bezig met elektronische muziekexperimenten. De titel van het album Lavendel River is geïnspireerd door de zeldzame zomerse zonsondergangen die de Schelde (bij Antwerpen) een lavendelachtige tint bezorgt.

Lavendel River is een gezellig aanvoelend potje ambient met mooie geluidstexturen waar af en toe een stofwolkje met experimentele korrels van veldopnames en modulaire pulsen doorheen waait. Het gefriemel en gefrutsel dat tussen de soundscapes drijft, neemt ons mee naar diverse mooie klanklandschappen. Geerts kan uit de vele veldopnames putten die hij tijdens talloze wandelingen in de stad en de natuur opnam. Hij kneedt deze audio levenservaringen samen met een klomp elektronica tot een zweverige geluidsdeeg die rustig in alle richtingen kan rijzen.

Strangebird~Sounds plaatst zich met Lavendel River op de Belgische top ambientkaart. Het album heeft een verfrissend geluid met voldoende ruimte voor avontuurlijke zijsprongetjes waar veel te beleven in valt. We verwittigen graag de liefhebbers voor het verdwaal- en (meditatieve) verslavingsrisico die deze verrassende ambientrelease in petto heeft. Zoete snoep voor de elektronische muziekliefhebbers.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More