Home ReviewsAlbum Reviews STAVROZ – Bleached Flamingo (Moodfamily)

STAVROZ – Bleached Flamingo (Moodfamily)

by Bart Verlent

Stavroz bestaat ongeveer 10 jaar, bracht in die tijd een aantal ep’s uit en staat meer in het buitenland op het podium dan in eigen land. De band ontstond op de Pop en Rockschool in Hasselt waar IJsbrand De Wilde en Gert Beazar samen studeerden als geluidtechnicus. Gitarist Maxim Helincks, die op dezelfde school zat, vervoegde het duo samen met saxofonist Pieter De Meester voor de live optredens. Het viertal toert heel de wereld rond met hun aanstekelijke mix van acid jazz, deep house en etnische invloeden.

(c) Stavroz

Uit de nieuwe ep kregen we al twee fijne singles, de lazy beats van Bleached Flamingo (waar de ep ook sfeervol mee opent) en het St. Germain-achtige Chaque Fois. Single nummer drie Romeo verschijnt samen met de ep en die heeft dan weer een donker Balthazar sfeertje. Gecombineerd met zwoele beats is dit een perfecte match.

Met Postcard Picture gaat het viertal weer een andere kant uit, met zweverige Indische invloeden die ze vermengen met wat Gypsy Balkan. Ja deze mannen laten het allemaal logisch klinken. Zoals te verwachten kiezen ze voor afsluiter Stoque weer een andere richting. Lekkere beats, een funky gitaar en bijzondere soundscapes voeren ons op een trip van meer dan zes minuten naar hogere sferen.

Deze heren weten hoe ze een afwisselend ep moeten maken waar ze toch ook hun eigen Stavroz-stempel op drukken. Stavroz laat ons de corona-miserie even vergeten met deze sterke ep. Wij hopen dat deze unieke band de kans krijgt om op de grote Belgisch festivals te spelen met deze straffe nummers.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More