Home ReviewsAlbum Reviews STATUS QUO – Backbone (E.A.R.).

STATUS QUO – Backbone (E.A.R.).

by Didier Becu

Dood of niet dood, de Status Quo-winkel moet blijven draaien. Toen boegbeeld Rick Parfitt in december 2016 overleed, dacht iedereen dat hiermee het doek was gevallen over de Londense band die pubrock zo goed als heilig maakte. Maar neen, er was niet alleen een Parfitt-soloalbum dat na zijn dood verscheen, ook is er nu een nieuwe plaat van Status Quo.

Rockers, en dat zijn ze, kluister je niet voor een televisietoestel. Parfitt werd vervangen door Richie Malone en met een nieuwe line-up speelden ondertussen ze meer dan 130 shows. De bandleden ontdekten ook dat ze het songschrijven nog lang niet verleerd waren en begonnen aan de opnames van hun ondertussen 33e album. Volgens oprichter Francis Rossi is Backbone misschien wel de belangrijkste plaat uit hun carrière, simpelweg omdat maar weinig mensen dachten dat dit album kon.

Elf songs die niets toevoegen of afdoen aan het aloude Status Quo-recept. Degelijk gespeelde pubrock die barstensvol zit van de clichés en waar je zo aan voorbij loopt. Soft hardrock met op de maat gesneden bluesinvloeden. Voor wieie muziek het equivalent is van in de keuken met de bezemsteel luchtgitaar te lopen spelen zal dit ongetwijfeld weer als een onmisbare plaat voor de collectie zijn. Wij verzopen na elf nummers in banale stereotypes, maar het respect krijgen ze van ons wel, die oude rakkers!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More