Home ReviewsAlbum Reviews STATIC PARTY POSES – Climbing (Eigen Beheer).

STATIC PARTY POSES – Climbing (Eigen Beheer).

by Wouter De Sutter

Indrukwekkend sterk het debuutalbum van Static Party Poses. Op Climbing lost de vijkoppige Gentse band schijnbaar moeiteloos de hoge verwachtingen in die de ep Paw Shop Hi-Fiuit 2016 creëerde. Schijnbaar moeiteloos,  lo-fi rock van fors kronkelende orde brengen klinkt altijd eenvoudiger dan het werkelijk is. De onbekommerde feel die de plaat onmiskenbaar heeft versterkt dat gevoel nog.

De band is zwaar schatplichtig aan all things altrock/nineties en dan mag het niet verbazen dat je betrekkelijk veel Grandaddy, Pavement en Sparklehorse – echo’s opvangt maar dat weigert te storen.

Opener Homerunning en het grandioze Murderboys – niet toevallig de twee nummers waaraan video’s werden opgehangen – tekenen voor de hoogtepunten op deze gelijkmatige debuutplaat. Gelijkmatig betekent in dit geval continu op hoog niveau.

Static Party Poses speelt op zaterdag 6 oktober in Gent in Bar Mirwaar om 17.30u en dit als onderdeel van het tweedaagse Klinkeroever festival. Veuillez-le-noter! Het zal de moeite zijn…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More