Home ReviewsAlbum Reviews Spontaneous Live Series 013: Phicus, Live at 6th Spontaneous Music Festival (Spontaneous Live Series)

Spontaneous Live Series 013: Phicus, Live at 6th Spontaneous Music Festival (Spontaneous Live Series)

by Patrick Bruneel

Zoals gebruikelijk bij het Poolse label verschijnen opnames van hun vorige festival op de datum van het nieuwe gebeuren. Op 6 oktober laatstleden was er de zevende editie van het Spontaneous Music Festival in de Dragon Social Club, Poznan, Polen. Tijd om de opnames van het festival uit het jaar 2022 op te poetsen en aan de ruimere mensheid te presenteren.

Meestal worden de opnames enkel digitaal uitgebracht. Deze keer echter zijn er cd’tjes geperst, wat de bekendheid van het Catalaanse trio Phicus wel eens ten goede zou kunnen komen.

Het trio bestaat uit gitarist Ferran Fages, contrabassist Àlex Reviriego en drummer Vasco Trilla. Drie improvisaties die samen net geen drie kwartier in beslag nemen. Het vergt wel wat inzet van de luisteraar om deze stukken te leren appreciëren.

Het trio speelt nu zo’n zes jaar samen en nam vier albums op. Toch klinkt deze set eerder alsof ze voldoen aan het criterium dat meestal wordt gehanteerd in deze reeks live-sessies: muzikanten die niet eerder het podium met elkaar deelden. Soms lijkt het namelijk allemaal wat op gooi- en smijtjazz, waar iedere deelnemer maar wat aan moddert, het eigen instrument verkent en op zoek gaat naar de pure kakofonie.

Eenmaal aandachtiger luisterend is wel te horen dat de drie alles in het werk stellen om naar elkaar toe te groeien, al is het uiteindelijke resultaat toch soms nog behoorlijk chaotisch.

Dit dertiende deel in de reeks is dan ook een van de minder toegankelijke releases, maar is daarom niet minder interessant.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More