Home ReviewsAlbum Reviews SOUNDS OF NEW SOMA – Fluxus 2071 (Tonzonen)

SOUNDS OF NEW SOMA – Fluxus 2071 (Tonzonen)

by Patrick Bruneel

Uit Krefeld, Duitsland komt Sounds Of New Soma ons verblijden met de plaat Fluxus 2071, inmiddels de twaalfde langspeler van de band. Sinds 2014 bestookt de band, eigenlijk een duo bestaande uit Alexander Djelassi en Dirk Raupach, de wereld, of beter gezegd het heelal, met zeer degelijke kosmisch aandoende kraut.

Een reis door het heelal, door de kosmos, verklanken in de nasleep van een psychedelische trip, dat is het doel van Sounds Of New Soma.

Dat houdt meteen ook in dat het duo zelden zwaar op de hand klinkt. Het mag allemaal wel een beetje vrolijk hier en daar, met de nodige beats en zweverig aandoende synthesizers als het zo uit komt.

Dat de band behoorlijk productief is, ligt voor de hand. Het uitbrengen van de platen is ook geen probleem, daar Raupach de labelbaas is van Tonzonen, waarop al het werk van SONS verschijnt. Gelukkig is het gros van dat werk meer dan behoorlijk tot zeer goed. Dat is ook het geval met Fluxus 2071, waar neokraut geschoeid op de Berlijnse School-leest de boventoon voert.

De Fluxus-beweging zou van invloed zijn geweest bij het maken van deze plaat, al geeft het duo er wel een eigenzinnige betekenis aan. Ze gaan op zoek om te ervaren wat het niets, The Not, betekent in Fluxus, na het bereizen van de kosmos op zoek naar de Gate Of Change, de zoektocht naar een betere toekomst en een oplossing voor de klimaatopwarming.

Space, Time and Climate Change: A Journey Through Dimensions is zowat de rode draad, de ondertitel, van dit werkstuk, dat alleen digitaal en op vinyl is te verkrijgen.

Dromerig, speels, catchy en vol harmonieën tussen de diverse synthesizers is Fluxus 2071 wellicht de meest toegankelijke plaat die deze Duitsers tot nu toe hebben gemaakt.

WEBSITE / FACEBOOK / BANDCAMP / TONZONEN

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More