Home ReviewsAlbum Reviews SORBET – This Was Paradise (Bureau B)

SORBET – This Was Paradise (Bureau B)

by Patrick Van Hauwaert

Producer en muzikant Chris W Ryan, maakte deze plaat toen hij een tijdlang in Brazilië verbleef. Het is een soloproject geworden van de man, maar toch is het een project waar meer dan twintig muzikanten aan meewerkten. Chris Ryan laat zich niet vangen voor één gat, want doorheen de volledige plaat verkent hij meerdere genres en voegt hij graag verschillende elementen samen. Paradise, Purgatory en Hell zijn zowat de hoofdingrediënten in deze cocktail, maar hoe kan het ook anders als je als Ier een tijdlang geleefd hebt onder het strikte regime van Bolsonaro temidden van een anders nogal seksueel vrijgevochten volk?

Chris Ryan kennen we van het jazzpunkkwartet RoboCobra, maar de muziek op This Was Paradise ligt daar mijlenver vandaan. Het is een allegaartje van klassiek, jazz en elektronica. We gaan eerlijk zijn: het houdt soms totaal geen steek, terwijl het op andere momenten geweldig goed klinkt. 
Toch willen we deze plaat niet afdoen als middelmatig maar eerder als een werk dat moet groeien doorheen meerdere luisterbeurten. Het meest radiovriendelijke nummer is I Heard His Scythe, een samenwerking met Maija Sofia. De andere nummers zijn wat “moeilijker”.

Geen hapklare brok dus, maar wel een plaat die je moet ontdekken en leren appreciëren.

Door: Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More