Home ReviewsAlbum Reviews SOLAR TEMPLE – A Gift That Should Have Been Reserved for the Great Lights (Consouling Sounds)

SOLAR TEMPLE – A Gift That Should Have Been Reserved for the Great Lights (Consouling Sounds)

by Patrick Bruneel

Het album Embers Beget The Divine van Solar Temple in een samenwerking met de net zo uit Nijmegen afkomstige Dead Neanderthals, is nog niet helemaal verteerd, net als Galgs Teloorgang en daar is nog nieuw werk waarbij O is betrokken. O, dat is dat fenomenale talent dat we ook al kennen van Iskandr, Turia, Lubbert Das en Nusquema. Omar Kleiss staat op zijn geboortebewijs.

M is zijn kompaan bij Solar Temple, Mink Koops voluit, die we ook nog actief is in het zeer sterke Fluisteraars, in Bong Breaker, Galg, Knoest, Nusquema en Dr Duval.

Uitermate actief dus beide en muzikaal niet voor één gat te vangen. Ambient, (atmosferische) black metal, drones, ijzingwekkende zang of net heel verhalend, het kan allemaal.

Met dit album kiest het duo voor een soort soundtrack voor een sciencefictionfilm, van het worden van een astronaut / kosmonaut tot de verre reis in het oneindige, een beetje als 2001, A Space Odyssee voor (black)metalheads zonder dat er op de drie lange stukken, samen achtendertig minuten, van veel metal sprake is.

Het is eerder een trip zoals Tangerine Dream die zou kunnen hebben gemaakt mochten de wortels van die Duitsers op andere plaatsen zijn gegrond geraakt. Het is dan ook even wennen natuurlijk voor degenen die metal en harde drones verwachten, want dit is toch wel helemaal iets anders.

Wat A Gift That Should Have Been Reserved for the Great Lights wel gemeen heeft met ander werk van M en O is het avontuurlijke, het zoeken naar andere mogelijkheden om zich te uiten, het intense van het geheel.

De titels van de nummers: Ejaculation, Celestial Kingdom en A Life Before Life, beklemtonen de ietwat duistere tocht die door Solar Temple op dit album wordt aangevat. Psychedelisch bij momenten, dromerig bij andere, gitzwart en uitzichtloos op andere is dit geheel een geslaagde tour de force en een verkenning van een pad dat we niet van beide heren hadden verwacht. Alhoewel, ze zijn van Nijmegen en maatjes met Dead Neanderthals, dan kan alles.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More