Home ReviewsAlbum Reviews SLOW PILOT – Anyone (Starman Records)

SLOW PILOT – Anyone (Starman Records)

by Bart Verlent

Slow Pilot is de band rond Pieter Peirsman die in 2013 uitblonk in zijn deelname aan het Vier-programma De beste Singer-Songwriter van Vlaanderen, ook mocht Pieter mee op tournee als livezanger bij Hooverphonic, zijn solo-uitvoering van Vinegar & Salt is gewoon adembenemend mooi.

Verder speelde hij nog gitaar bij Walrus, de band van Yevgueni-toetsenist Geert Noppe. In tussentijd werden er ook nog songs gemaakt met Slow Pilot wat resulteerde in een ep uit 2014 waarmee de band het voorprogramma van K’s Choice mee versierde op diverse podia.

Vorig jaar werd dan het langverwachte debuutalbum Gentle Intruder opgenomen, in een productie van Jasper Maekelberg en gemixt doot Jo Francken en verschijnt op 23 maart op Starman Records.

De andere leden van Slow Pilot zijn niet de minste : bassist Maarten Van Mieghem (Yevgueni, Walrus, waser  ook al bij de opname van de ep bij), gitarist Sebastian Leye (Delvis, Noémie Wofs) en drummer Laurens Billiet (Zimmerman, Douglas Firs).

Wat onmiddellijk opvalt bij de nieuwe single is dat Slow Pilot enorm gegroeid is. Het klinkt erg catchy en groovy met een klein psychedelisch tintje, de arrangementen en productie maken het nummer gewoon af. Het is dus echt wel een binnenkomer van formaat die hoge verwachtingen koestert voor het album.

De plaat wordt live voorgesteld in De Casino te Sint-Niklaas op 19 april.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More