Home ReviewsAlbum Reviews SITKA – Mistbreaker (Eigen beheer)

SITKA – Mistbreaker (Eigen beheer)

by Patsker Omaer Beguin

De mistige dagen zijn voorbij maar het blijven nog steeds triestige tijden. SITKA (Ben Van Houdt) houdt er wel van om een deuntje te placeren dat geïnspireerd is op verval en verdorde levensbeelden. Van Houdt hield zich nogal koest het laatste anderhalf jaar maar komt nu terug na twee tapes op Taping Policies met een derde cassette (deze keer in eigen beheer) op rij.

Mistbreaker sist klanklandschappen waar verlatenheid en eenzaamheid troef zijn. De vier tracks werden opgenomen op 1/4 inch tape op een 2-track reel-to-reel recorder. Van Houdt manipuleert zijn experimentele klanken met oscillators en tape recorders tot een pakketje diepe en mistroostige ambientgolven. De soundscapes flirten met de traagheid waarbij de frequenties zich vast gaan kleven op de synapsen. De luisteraar komt hierdoor en een magnetisch aanvoelende loop terecht.

Het twintig minuten durende werkje is een sterk stukje diep luistervoer geworden.

SITKA raakt (terug) de gevoelige klanksnaren en bewijst dat zwaarmoedige klankstructuren ook heel wat schoonheid kunnen bevatten. Men meldde ons al dat de samenwerking met Taping Policies nog niet ten einde is. Mistbreaker is een zoemend zijspoortje met zoete somberheid geworden.

https://www.facebook.com/SITKA.official

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More