Home ReviewsAlbum Reviews SEVEN OAKS – Flowforms (Eigen beheer).

SEVEN OAKS – Flowforms (Eigen beheer).

by Nel Mertens

In 2017 stonden ze voor de eerste keer in de aandacht, wanneer ze de prijs voor strafste band op de driejaarlijkse Brugotta Awards binnensleepten. Hun eerste single Whenever werd alvast warm omarmd. Heel wat enthousiaste reacties volgden op dit knappe nummer waarin de sterke zanglijnen met spoken vocals over onvoorwaardelijke vriendschap intens klinken. Nu heeft Seven Oaks ook het debuutalbum Flowforms klaar, dat in een Brugse zolderkamer vorm kreeg!

Het Brugse trio met zangeres Berth van Poucke, gitarist Nicolas Delfosse (o.a. Red Zebra) en bassist Bart Parmentier (o.a. Lemon, Het Zesde Metaal) laat zich op Flowforms van zijn intieme kant horen. Zwevende synthesizers en subtiele, akoestische gitaren op de achtergrond. Het elektronische en de akoestische klank van een singer-songwriter gaan hier hand in hand op een klankbord van melodische soundpop, indie en zelfs triphop.

Naast de eerste single Whenever, vind je nog drie nummers op de ep. Titeltrack Flowforms drijft voort op een knap, donker ritme, waarbij de elektronische sound mooi naar voor komt.

Het tragere Great, klinkt erg natuurlijk, overgoten met de melancholie die weerklinkt in Berths stem die weids open waait. Prachtig. In Taking Two Times valt het zware snaarwerk meteen op, waartegen de zanglijnen zuiver aan tekenen.

In een warme mist neemt zangeres Berth met haar muzikanten je mee. Emotioneel diep, maar hoge toppen scherend!

Benieuwd hoe de muziek van Seven Oaks live klinkt? Op 29 maart stellen ze in Vzw Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie hun ep Flowforms voor. 

Facebook /Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More