Home ReviewsAlbum Reviews ROXANE METAYER – Éclipse des Ocelles (Morc)

ROXANE METAYER – Éclipse des Ocelles (Morc)

by Bart Verlent

Roxane Métayer werd geboren in Frankrijk maar woont al een tijdje in Brussel. Ze is een multidisciplinair kunstenares die als visueel artieste tekeningen maakt en beelden vervaardigt uit unieke materialen zoals zeep en die dus ook muziek maakt.

© Roxane Métayer

Op haar debuutalbum Éclipse Des Ocelles ontdekt ze de sonische mogelijkheden van de viool. Dat doet ze met field recordings en folky melodieën. Tegelijkertijd zorgt een percussief drone geluid voor de achtergrond, waardoor de focus komt te liggen op het geheel eerder dan op specifieke instrumenten.

Door het gebruik van effecten, minimale percussie, fluit en stemmen breidt ze haar geluidenpallet maximaal uit. Zo maakt ze een bijzondere collage van geluiden die af en toe een Oosters tintje hebben maar soms ook lijken op folky trance liederen zoals we die kennen van bepaalde volksstammen.

Roxane Métayer neemt ons op dit debuut mee op een intense avonturentocht. Die klinkt soms heel monotoon maar toch ook heel divers.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More