Home ReviewsAlbum Reviews RAW PEACE – Total Death (Hypertension Records).

RAW PEACE – Total Death (Hypertension Records).

by Patsker Omaer Beguin

Na de demo Hand Of Death krijgen we nu het debuutalbum Total Death van Raw Peace door ons strot geramd.  Deze Belgische hardcore punkband speelt rauwe D-beat in de stijl van Kaaos en No Security. Bands die in de jaren ‘80 de Scandinavische scene onveilig maakten. Er zijn ook heel wat invloeden uit de new wave of hardcore, zoals Warthog en S.H.I.T. aanwezig.

Oorlog en de bijhorende chaos zijn de inspiratiebron van Raw Peace. Hun dampende songs keuren de verschrikkelijke taferelen van het oorlogsverderf af. De scherpe, scheurende gitaarriffs worden door de typische D-beat drums in cadans gehouden. De brutaliteit van dit sub-genre vond zijn oorsprong bij Discharge. Deze legendarisch Britse band heeft ook nog heel wat invloed gehad bij het ontstaan van de thrash metal.

Total Death walste als een niet te besturen machine over ons heen. Het gekrijs van de zanger kreeg veel extra echo waardoor het bombardement van woede verstrekt werd. De songs lijken door het overheersende en explosief klinkende stemgeluid wel wat op elkaar.

Total Death bevat elf songs, uitgevoerd in moordmodus die ons geen enkel seconde rust gunnen. Raw Peace slaagt de structuur van de songs in de hand te houden en niet in ongecontroleerde chaos te belanden. De song POW is onze favoriet.

Raw Peace bezorgt met Total Death een rauwe hel van begin tot eind. Zonder poespas, recht in het gezicht. De fans zullen smullen van deze uitgave.

De release is digitaal en op lp te verkrijgen.

https://rawpeace.bandcamp.com/album/total-death

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More