Home ReviewsAlbum Reviews RAW PEACE – No Hope (Loner Cult)

RAW PEACE – No Hope (Loner Cult)

by Patrick Bruneel

Het had wat voeten in de aarde alvorens No Hope van het Gentse Raw Peace in onze pollen belandde. We sparen namelijk een beetje op bij het sympathieke labeltje Loner Cult en dan durft een en ander al eens wat langer op zich te laten wachten, deels ook door de perserijenrijen.

Soit, als een Gentse band erin slaagt Mike IX Williams, zanger en songschrijver van het machtige Eyehategod en auteur van het boek Cancer As A Social Activity een gastbijdrage levert op het nummer Decimate, dan verdient Raw Peace, zelfs als het vijgen na Pasen zijn, enige aandacht.

Dat doet de plaat meteen omdat er in schapen van letters 45 op staat, zodat we niet twijfelen als het om het toerental van de vinyl gaat. Digitale luisteraars hebben daar uiteraard geen last van, maar die kunnen evenmin genieten van het groene kleurtje van ons fysieke exemplaar.

Het kwartet, nu Tijs Delannoy (drums), Koen De Neve (gitaar), Stijn Vanchaze (skruwels) en Cedric Goetgebuer (bas) klinkt deze keer een stuk meer gefocust en feller dan op het debuut Total Death, dat alweer uit 2018 dateert.

Tien nummers krijgen we voorgeschoteld, die grotendeels in elkaar overlopen en dat vinden we best fijn want dan blijft de vibe lekker doordenderen. Hardcore / D-Beat uiteraard, heel goed gedaan al blijft er na het ettelijke keren luisteren van de plaat nauwelijks iets hangen. Vreemd want we vinden de nummers meer dan prima en toch doen ze ons weinig. Soit, dat doet er niet zoveel toe. Deze bende anciens speelden eerder al bij onder meer Agathocles, Rise And Fall en Reproach en kennen zodoende het klappen van de zweep.

De sfeervolle stukjes die hier en daar opduiken vinden we een verademing tussen het brute geweld en dat maakt dat we No Hope toch weer opzetten en ons dwingen om er iets van te memoriseren.

BandcampFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More