Home ReviewsAlbum Reviews R BENY – Echo’s Verse (Dauw).

R BENY – Echo’s Verse (Dauw).

by Patsker Omaer Beguin

Het Gentse Dauw label is gespecialiseerd in cassette releases met ambient en minimalistische elektronica opgefleurd met het abstracte artwork van Femke Strijbol. r beny is één van de klankfetisjisten die onderdak gevonden hebben bij dit label dat geluid en kunst (de hoezen) tot één geheel verweeft.

r beny is de in Bay Area wonende kunstenaar, Austin Cairns. Echo’s Verse is de tweede release van de Amerikaanse artiest op het Dauw label. Geïnspireerd door de verwondering van de natuur en menselijke emotie, gebruikt Austin Cairns modulaire synthesizers, samplers en tapeloops om een sonisch boeket van organische texturen te weven.

De zes tracks zijn collages van gelukzalige drone golven en soundscapes samengeklit tot zachte, transcendente melodieën. Echo’s Verse is een album dat zich opent als een prachtige bloem in de lentezon. Een toevoeging van veldopnames, vervormde geluiden en geruis tussen de soundscapes en pianoaanslagen zorgt ervoor dat de artiest op een scherpe en avontuurlijke wijze blijft boeien.

Deze plaat weet de herinneringen aan grootmeester Harold Budd met een melancholische pianotoets (Crushing, And Fall, Standing Alone Ag) levend te houden. We kregen als het ware een trip op donzige katoenen wolkjes. Oh, wat is dit een onwaarschijnlijk mooie release waar we echt sprakeloos van werden.

Het album is uitgebracht op hand gedrukte vinyl. r beny is samen met Stijn Hüwels gratis te zien op de release voorstelling van hun albums op de Dauw Label Night, op 10 juni 2019 in het salon van de AB te Brussel.

BANDCAMP r beny

BANDCAMP DAUW

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More