Home ReviewsAlbum Reviews PULSAR ENSEMBLE – Bizarre City (Eigen Beheer)

PULSAR ENSEMBLE – Bizarre City (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

De muziek die Pulsar Ensemble in elkaar knutselt, is een mengeling van progressieve rock, postrock, jazz, pop en heel wat elektronische invloeden waarbij het experimenteergehalte boven het gemiddelde ligt. Het Italiaanse kwintet bestaat uit vijf multi-instrumentalisten en werd door Filippo Sala in 2014 opgericht. Bizarre City is het tweede album van dit zootje Italianen waarmee ze hun instrumentale talenten in een dikke laag verf zetten.

Bizzare City lanceert de luisteraar naar een wereld van een surrealistische, imaginaire stad met negen districten (songs) waar avontuurlijke en diverse muzikale atmosferen te vinden zijn. Deze release lijkt bij de eerste luisterbeurten op een experimenteel doolhof waaruit onmogelijk te ontsnappen valt. Zelfs tijdens het beluisteren onder diverse weersomstandigheden zoals bij hitte, herfstweer, hagel of onweer blijven de sonische roerselen een intrigerende aantrekkingskracht te hebben.

De muzikanten gebruiken een eindeloze reeks instrumenten in hun (vooral) instrumentale composities die grensoverschrijdende proporties aannemen. Af en toe worden ook wat stemmen tussen de pompende baslijnen en het intensieve drumwerk losgelaten die een extra inkleuring bij de cadans geven.

Pulsar Ensemble creëert regelmatig dromerige passages in hun nummers die gevoed zijn met ambient invloeden. Deze rustpuntjes geven de luisteraar de kans om de experimentele geluidspsychedelica wat gemakkelijker in de zenuwbanen te loodsen. In Waiting kiest men voor een jazzy input met lekker saxofoonwerk (Massimiliano Milesi) dat zich tussen de dreigende tonen van de ritmesectie duwt. Bizzare City is een mengelmoes van stijlen en sferen met wat hoekjes af waar we nog lang van gaan genieten.

https://pulsarensemble.bandcamp.com/album/bizarre-city

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More