Home Belgisch PRO PATRIA finaliseert Executioner.

PRO PATRIA finaliseert Executioner.

by Nel Mertens

Peter Vercauteren van Pro Patria deed zonet een laatste worp in de EBM-music-space met zijn laatste nummer In Your Face, waarmee hij zijn gloednieuwe album Executioner afrondt.

“Gonna throw it in your face. In your face. Always wanted to be a part. Not reconcilable. Always wanted to be good. Too unbelievable.”

In Your Face is een sterk gelaagd uptemponummer met nerveus woelende elektronica, voorzien van noisy, onheispellend kille vocals, waarbij gitaarlijnen regelmatig glansrollen spelen. Van de eerst seconde grijpt dit nummer je vast en sleurt je mee omhoog. Recht in je gezicht? Ja. En tegelijk meteen ook door de rest van je lichaam.

Anderhalf jaar deelde hij zijn werkproces met ons, door ieder nummer afzonderlijk vrij te geven. Hij trachtte ons zo mee te laten kijken in het tot stand komen van Executioner – alsof we over zijn schouder konden meekijken terwijl hij in zijn studio aan het werk was- én tegelijk ook de piraterij wat af te remmen.

Je kan het album via Bandcamp beluisteren en digitaal bestellen. Peter laat weten dat hij nog wat fine-tunet, afwerkt… om het album in september op cd te kunnen releasen.

Facebook / Website / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More