Home ReviewsAlbum Reviews PŒNA SENSUS – Krubera (Somewherecold Records)

PŒNA SENSUS – Krubera (Somewherecold Records)

by Patsker Omaer Beguin

Nu de lente, laat staan zomer nog steeds niet doorbreekt in onze contreien, blijft onze aantrekkingskracht naar duister gefluister aanhouden. Krubera is het debuutalbum van pœna sensus, het Amerikaanse dark ambient project van Jason Hayes. pœna sensus neemt ons mee op een sonisch avontuur dat zijn inspiratie haalde bij de afdaling in de diepste grot (2197m) van onze planeet, de Krubera. Deze immense spelonk ligt nabij de Zwarte Zee in het Arabika-massief, Georgië.

Hayes gidst zijn avontuurlijke reizigers naar een diepe en onbekende omgeving waar het eerste kunstlicht de vochtige rotswanden van hun eeuwige maagdelijkheid verlost heeft. De lugubere drones met geheimzinnige echo’s van druppelend water en krassende luchtverplaatsingen dompelen de luisteraar onder in een koude, onbekende wereld. Het zoemen van elektronische manipulaties en het spookachtig geritsel maken deze luistertocht een angstvallige en beklemmende onderneming.

Hayes vertaalt het gevoel van verwondering en claustrofobie op een gedetailleerde wijze met uitdagende soundscapes en klankconstructies. Krubera is een plek waar het daglicht nog nooit een kans gekregen heeft te verschijnen, een nachtlandschap zonder sterren, een zwart gat waar je jezelf tegenkomt. Krubera is een uitstekende dark ambient release waar verdwalen een zekerheid is. Ontsnappen uit deze onheilspellende ervaring vol duisterheid is een andere vraag. pœna sensus ontpopt zich als een grottennavigator die het verlangen naar zonlicht alleen maar versterkt. Deze fascinerende luistertrip is digitaal uitgebracht en verkrijgbaar op een gelimiteerde digipak cd.

BANDCAMP / FACEBOOK / SOMEWHERE COLD RECORDS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More