Home ReviewsAlbum Reviews POCKET DIMENSION – s/t (Cruel Nature)

POCKET DIMENSION – s/t (Cruel Nature)

by Patrick Bruneel

Charles, Charlie voor de maten, Butler is een drummer en gitarist uit Lanarkshire die al in een hele resem bands zijn steentje bijdroeg.

Instrumentale doom postrock bij Mothertrucker, met distortion overladen slaapkamerrock met Cody Noon, psychedelische rock met Neutraliser waarin hij samen met Mike Vest (onder meer Drunk In Hell en Melting Hand) goed uit de bocht kon vliegen, en in Head Drop met noisy rock.

De releases waarop hij speelt zijn eigenlijk niet meer bij te houden, en gaan via ambient en psychedelica naar hard en heavy en terug. Daarnaast bracht hij onder heel wat andere aliassen solowerk uit. Tijd voor iets nieuws dacht de Brit en Pocket Dimension was een feit.

Met een Pocket Operator, een soort drumcomputer waarmee hij ritmische pulsen kan opwekken legt hij de basis waarover hij beats improviseert en het geheel via allerlei effecten en synthesizers verder manipuleert.

Het resultaat zijn soundscapes die aanschurken tegen industrial om dan meer richting drones te evolueren waarin de beats blijven aanhouden. Voer voor de vroege uurtjes wanneer mensen dansen op wat ze ook maar horen, als het maar goed is.

Deze cassette biedt heerlijk luistervoer, waardoor we ons geroepen voelen om meer van Butler te gaan ontdekken.

Cruel Nature: Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More