Home ReviewsAlbum Reviews PINPONGCLUB – Pingpongclub (Eigen Beheer)

PINPONGCLUB – Pingpongclub (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

In 2019 zagen we het sportieve viertal van PINGPONGCLUB voor het eerst aan het werk tijdens de West-Vlaamse finale van Sound Track in Brugge. Toen al was duidelijk dat de band geen eendagsvlieg zou blijven. Het geluid van de band wordt voor een groot stuk bepaald door de typerende, wat hese stem van frontman en liedjesschrijver Jonas Desmet. Samen met Lowie Clapéron, Jatse Behaeghe en Wouter Vandersyppe brengt hij een poppie repertoire met een stevig Brits getint indie randje.

© Anneke D’Hollander

De lijzige, wat slepende zang van Desmet is een beetje een ‘acquired taste’ die je, net als een goede rode wijn, moet leren appreciëren. Of dat was toch zo bij ons maar ondertussen zijn we helemaal mee!

De zes nummers op de ep werden live opgenomen tijdens een residentie in cultuurhuis Het Wilde Westen in Kortrijk en in de Dunk Studios in Zottegem. Robin Aerts, die we kennen als bassist van Het Zesde Metaal, nam de productie voor zijn rekening. Het resultaat is een vrij gestroomlijnd album met hier en daar wat kleine braampjes en af een toe een moment van herkenning zoals tijdens Close Your Eyes dat ons wat deed denken aan The Game van Das Pop.

© Björn Comhaire

Toch is deze eersteling zeker geen kopij van andermans werk. In die paar jaar dat de band nog maar bestaat, deden ze veel ervaring op en legden ze, ondanks corona, heel wat kilometers af in het live circuit. Die ervaring hoor je in de plaat die een heel volwassen geluid brengt.

Jonas Desmet: “We legden als beginnende band erg snel veel kilometers af in het alternatieve livecircuit. De songs op deze ep werden geschreven tussen verschillende optredens door, en kregen de kans om te rijpen op het podium. We houden ervan dingen uit te testen en te experimenteren tijdens optredens. Daarom moedigde Robin Aerts ons aan om onze debuut-ep live in te spelen. Die aanpak bleek ons op het lijf geschreven. Het liet ons toe de focus te verschuiven van kleine details naar de energie van de band en de kern van de songs. Het resultaat is vooral een eerlijke ep. Een plaat die bewijst dat we er staan als band, en een platform vormt om muzikaal verder op door te groeien.”

Onze mening: een stevige aanrader van een band die nog niet het achterste van zijn tong liet zien.

Het album is voor de liefhebbers trouwens ook beschikbaar als vinyl via de webshop van de band.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More