Home Belgisch PINK ROOM – Wasted (ZoeZoe Records/ Belly Button Records).

PINK ROOM – Wasted (ZoeZoe Records/ Belly Button Records).

by Nel Mertens

Uit verschillende bands kwamen Bart Cocquyt (zang en bas), Glenn Jannsens  (gitaar) en Jelle Lefebvre (drum) de Gentse undergroundscene ingekropen en zetten er hun noisepunkformatie Pink Room neer. Wat ze samen brengen is luid, vettig en gestoord goor: de ideale roze garagetrashrockruimte om uw weekend in door te brengen!

Op 22 maart verwachten we hun debuutalbum met de glamoureuze titel Zum Kotsen, maar Pink Room laat ons al warm lopen met hun single en bijhorende videoclip Wasted.

Geschreeuw, diepe bas en drums en noisy vocals openen het nummer traag met een hoog ‘je m’en foutisme’-gehalte. Wanneer zanger Bart ‘I don’t have a lot of regrets’ schreeuwt, komt de ware aard van de band aan de oppervlakte: hevig snijdende gitaren en een geschifte zangpartij. Dit alles met een non-perfectionistisch, vuil kantje, waardoor het nummer stevig afgewerkt klinkt!

De clip is al even geschift, met beelden van scenes die zich in dat leegstaande huis zouden hebben afgespeeld, maar niet gebeurden en toch gefilmd werden. Of het er roze is of om te kotsen, we zullen het nooit te weten komen, maar de hoofden van deze mannen draaien volgens ons creatief maar hectisch dolletjes.

De releaseparty van Zum Kotsen vindt plaats op 22/3 in De Ruimte in Gent, samen met Tubelight, Erik Debny + Nele, Brorlab & Moshi Moshi. Je kan het album reeds bestellen via Bandcamp (digitaal of in gelimiteerde uitgave op roze vinyl).

Wie hen eerder, sneller of nog meer aan het werk wil zien, hier enkele concertdata:

14/02 – De Snuffel, Brugge
15/03 – Kabaal, Hasselt
22/03 – In De Ruimte, Gent
30/03 – Magasin 4, Brussel
05/04 – Gainsbar, Kortrijk
19/04 – Le Water Moulin, Doornik
20/04 – De Nachtwacht, Tielt

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More