Home ReviewsAlbum Reviews PHOENICIAN DRIVE – Phoenician Drive (Exag Records).

PHOENICIAN DRIVE – Phoenician Drive (Exag Records).

by Luminous Dash

Het is niet het soort boodschap waar iedere politieker onmiddellijk een natte broek van zou krijgen, maar toch: open alle grenzen, en zeg ja aan de multiculturele gemeenschap, want het maakt het leven er alleen maar mooier op.  Wie het niet wil geloven raden we simpelweg de muziek van Phoenician Drive aan.

Het muzikale avontuur begon toen Diego Moscoso muziek wilde maken die elke muzikale grens aan diggelen zou slaan. De percussionist nodigde op talrijke optredens een heleboel gastmuzikanten uit. Mensen van alle slag en vooral van alle kunnen, en zo ontstond
Phoenician Drive. De gebruikelijke demos en een ep volgden, en een stevige mond-aan-mond reclame bracht het zestal alsmaar hoger, tot zelfs op de playlist van BBC6.

De plaat die werd opgenomen in de Studio Koko van John Roo (La Jungle, It It Anita) is ondanks zijn vele invloeden in één woord samen te vatten : een wereldreis. De zes Brusselaars gebruiken muziekjes van alle windhoeken: balkanmuziek, Turkse en andere oriëntaalse grooves of gewoon wat flamenco en dat allemaal gebracht met daarboven op de zotheid van Can en het perfectionisme van Neu! en om het nog wat lekkerder te maken ook nog een flinke scheut funk.

Het kan dan ook alleen maar resulteren op een heerlijke plaat die de kracht  bezit van hun live-optredens. Een heupwiegend allegaartje waarin je allerlei muzikale invloeden herkent zonder dat je er een muzikale bolleboos moet voor zijn om ervan te kunnen genieten.

Het zijn trouwens drukke tijden voor Phoenician Drive want naast de release van hun debuut, hebben ze ook muziek gemaakt voor de nieuwe voorstelling Trap Town van Wim Vandekeybus.

Komende concertdata:

11 november : KulturA. Luik
17 november : Omar Souleyman – Phoenician Drive – Borokov Borokov in De Roma
30 november : Phoenician Drive + Deadline • Eden Charleroi
5 december : Phoenician Drive + Statue in Nosta, Opwijk
18 december : Altın Gün, Phoenician Drive Gent, Democrazy

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More